Εκδήλωση

Εκδήλωση

Αγαπητοί φίλοι
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην δημόσια συζήτηση, την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 και ώρα 19.00 στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (οδός Ακαδημίας 60), με θέμα:

«Η ποινική αντιμετώπιση της διαφθοράς στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

Εισηγητές θα είναι είναι οι:

Ιωάννης Ανδρουλάκης, ΔΝ Δικηγόρος Αθηνών*
Αθανασία Διονυσοπούλου, ΔΝ Δικηγόρος Αθηνών**
Αριστομένης Συγγρός, Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς»***.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτριος Παξινός και την συζήτηση θα διευθύνει ο Πρόεδρος της ΕΕΠ κ. Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν και θα αξιολογήσουν τις νεότερες πρωτοβουλίες στο εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που κατατείνουν στην καθολική επιστράτευση του ποινικού δικαίου (ουσιαστικού και δικονομικού) ως αποτελεσματικού «εργαλείου» στον «πόλεμο» κατά της διαφθοράς. Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο και ενδιαφέρον και η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλει στην αποσαφήνιση κρισίμων ζητημάτων και στην διαμόρφωση προτάσεων που, χωρίς να αρνούνται νέους ρόλους στο ποινικό δίκαιο, θα διασφαλίζουν την διατήρηση της εγγυητικής λειτουργίας του.

Σας περιμένουμε όλους την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 και ώρα 19.00 στον ΔΣΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χριστόφορος Αργυρόπουλος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ηλίας Αναγνωστόπουλος

* O κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Halle-Wittenberg Γερμανίας. Στο θέμα της διαφθοράς είναι αφιερωμένη η διδακτορική διατριβή του «Η Παγκοσμιοποίηση της Καταπολέμησης της Διαφθοράς», NOMOS Baden-Baden, 2007, και το άρθρο του «Η διαφθορά στον οικονομικό τομέα με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάθεση έργων και προμηθειών», Ποινικός Λόγος 2007, σελ. 2081-2099. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν εισηγητής το 2004 στο 2ο διεθνές Συμπόσιο για την Παγκοσμιοποίηση και το Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Gottingen Γερμανίας, με θέμα της ομιλίας του το «Διεθνές Ποινικό Δίκαιο της Διαφθοράς».

** Η κα Αθανασία Διονυσοπούλου, απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης («Η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα [άρθρο 261 γερμΠΚ]»), είναι είναι Ειδικός Επιστήμων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστημονική Συνεργάτις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων. Έχει δημοσιεύσει μελέτες για σύγχρονα ζητήματα του ποινικού δικαίου, μεταξύ των οποίων : «Πότε ένα περιουσιακό στοιχείο προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα;», Ποινικά Χρονικά ΝΣΤ/2006, σ. 361-366, «Κακουργήματα στο Ν. 2331/95: Μοναδική επιλογή για τον νομοθέτη;», στο: Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: «Καθαρή» ή ελεύθερη κοινωνία; Αθήνα – Κομοτηνή 2007, σελ. 433-444. Η κα Διονυσοπούλου είναι τακτική συνεργάτις του περιοδικού «Ποινικά Χρονικά».

*** Ο κ. Αριστομένης (Αρις) Συγγρός είναι Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» και σύμβουλος στρατηγικής και ανάπτυξης. Σπούδασε στην Αμερική δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες αλλά και οικονομικά και διοίκηση στην Γερμανία. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια σε υψηλόβαθμες διευθυντικές θέσεις πολυεθνικών εταιριών σε πολλές χώρες του κόσμου. Από το 2000, εργάζεται και ως σύμβουλος στρατηγικής και ανάπτυξης επιχειρήσεων και επικοινωνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο κ. Συγγρός έχει πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση και διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΦΟΡΟΥΜ», ήταν συνιδρυτής του κόμματος «ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ», υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπήρξε δε συνεργάτης σε Ινστιτούτα πολιτικής σκέψης και ανάλυσης.