Εκλογές 2007 & έκθεση πεπραγμένων

Εκλογές 2007 & έκθεση πεπραγμένων

Αγαπητοί φίλοι,
Το διοικητικό συμβούλιο της ΄Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων που εξελέγη την 28.6.2004, ολοκληρώνει την τριετή θητεία του.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, ορίζεται ως ημερομηνία σύγκλησης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΄Ενωσης με θέμα τον απολογισμό του απερχομένου και την εκλογή νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου για την περίοδο 2007-2010, η 19η Ιουνίου 2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 5.30΄μμ στην αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την ημερομηνία αυτήν, όπως έχει συμβεί σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 26η Ιουνίου 2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 5.30΄ μμ στην αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο έχουν όλα τα ταμειακώς εν τάξει μέλη της ΄Ενωσης. Η υποβολή υποψηφιότητας μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική επιστολή, φαξ, τηλεφώνημα) στην Γραμματεία της ΄Ενωσης.

Η ψήφος δι’ αντιπροσώπου που έχει εξουσιοδοτηθεί εγγράφως, επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι το αντιπροσωπευόμενο μέλος και ο αντιπρόσωπός του είναι ταμειακώς ενήμεροι. Κανείς όμως δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει πλέον των δύο μελών. Προς διευκόλυνση των μελών που επιθυμούν να ψηφίσουν δι’ αντιπροσώπου, εσωκλείεται έντυπο υπόδειγμα εξουσιοδοτήσεως, το οποίο, αφού συμπληρωθεί, πρέπει να παραδοθεί στον αντιπρόσωπο ή να αποσταλεί (ταχυδρομικώς ή με φαξ) στην Γραμματεία της ΄Ενωσης.

Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας στην συνέλευση και την ψηφοφορία.

Ανασκοπώντας την θητεία μας, επιθυμούμε πρώτ’ απ’ όλα να σας ευχαριστήσουμε για την συνεχή συνδρομή σας στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στην ανύψωση του δικανικού βήματος, που αποτελεί τον καταστατικό σκοπό της ΄Ενωσης.

Η Ένωση εκπροσώπησε τις απόψεις και τα συμφέροντα των ελλήνων ποινικολόγων και συνέβαλε στην ανάδειξη καίριων προβλημάτων στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, ασκώντας δημιουργική κριτική και υποδεικνύοντας πρακτικές λύσεις.

Στις επιστημονικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες ανά την Ελλάδα, με κορυφαία εξ αυτών το 4ο Συνέδριο στις 3-5 Νοεμβρίου 2006 στην Θεσσαλονίκη με θέμα το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εντοπίσαμε και συζητήσαμε μείζονα ζητήματα της σύγχρονης ποινικής πρακτικής.

Σημαντικές εξ άλλου υπήρξαν, κατά γενική ομολογία, οι παρεμβάσεις μας στην συζήτηση κρίσιμων νομοσχεδίων, ιδίως των μετέπειτα Ν. 3424/2005 (για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και 3346/2005 (για την επιτάχυνση κ.λπ. της ποινικής δικαιοσύνης) οι οποίες απέβλεψαν στον εκσυγχρονισμό της ποινικής διαδικασίας και συνάμα στην προάσπιση του φιλελεύθερου και δικαιοκρατικού χαρακτήρα της.

Στην διάρκεια της θητείας μας προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε τους νέους ποινικολόγους που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ΄Ενωσης. Η ενεργός συμμετοχή τους σε όλες τις πρωτοβουλίες μας και ιδιαίτερα η εντυπωσιακή απήχηση του 4ου Συνεδρίου μας στις νεότερες γενιές των ποινικολόγων, δικαιολογούν αισιοδοξία για το μέλλον του Σωματείου μας.

Η τελετή της απονομής του Βραβείου Κωνσταντίνου Τσιριμώκου την 11η Ιουνίου 2007 στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών φιλοδοξούμε ότι θα επιβεβαιώσει πανηγυρικά την συνέχεια της λαμπρής παράδοσης των ελλήνων ποινικολόγων και τον αποφασιστικό πολύτιμο ρόλο των νέων συναδέλφων μας στην διατήρηση του υψηλού ήθους και των ευγενών παραδόσεων του κλάδου μας.

Ως διοικητικό συμβούλιο είμαστε ευτυχείς που μας δώσατε την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε τους συναδελφικούς και προσωπικούς δεσμούς μας και να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές και φιλελεύθερες κατακτήσεις σ΄ ένα εχθρικό εθνικό και διεθνές περιβάλλον που υπό την σημαία της αντιμετώπισης «συλλογικών» κινδύνων, υποσκάπτει τον ατομοκοκεντρικό χαρακτήρα και την δικαιότητα της ποινικής διαδικασίας.

Σας ευχαριστούμε όλους σας καλούμε να αναδείξετε με την ψήφο σας το νέο διοικητικό συμβούλιο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ

Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος
Πολυχρόνης Τσιρίδης, Αντιπρόεδρος
Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας
Ζήσης Κωνσταντίνου, Ταμίας
Τάκης Καζής, Ειδικός Γραμματέας
Παναγιώτης Βασιλακόπουλος,
Βασίλειος Δημακόπουλος,
Οββαδίας Ναμίας,
Αριστομένης Τζαννετής,
Μέλη