Εκλογές 2010 & Έκθεση Πεπραγμένων

Εκλογές 2010 & Έκθεση Πεπραγμένων

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010

Αγαπητοί φίλοι
Το διοικητικό συμβούλιο της ΄Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων που εξελέγη την 26.6.2007, ολοκληρώνει την τριετή θητεία του.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, ορίζεται ως ημερομηνία σύγκλησης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΄Ενωσης με θέμα τον απολογισμό του απερχομένου και την εκλογή νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου για την περίοδο 2010-2013, η 21η Ιουνίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5.30΄μμ στην αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την ημερομηνία αυτήν, όπως έχει συμβεί σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 28η Ιουνίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5.30΄ μμ στην αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο έχουν όλα τα ταμειακώς εν τάξει μέλη της ΄Ενωσης. Η υποβολή υποψηφιότητας μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική επιστολή, φαξ, τηλεφώνημα) στην Γραμματεία της ΄Ενωσης.

Η ψήφος δι’ αντιπροσώπου, που έχει εξουσιοδοτηθεί εγγράφως, επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι το αντιπροσωπευόμενο μέλος και ο αντιπρόσωπός του είναι ταμειακώς ενήμεροι. Κανείς όμως δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει πλέον των δύο μελών. Προς διευκόλυνση των μελών που επιθυμούν να ψηφίσουν δι’ αντιπροσώπου, εσωκλείεται έντυπο υπόδειγμα εξουσιοδοτήσεως, το οποίο, αφού συμπληρωθεί, πρέπει να παραδοθεί στον αντιπρόσωπο ή να αποσταλεί (ταχυδρομικώς ή με φαξ) στην Γραμματεία της ΄Ενωσης.

Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας στην συνέλευση και την ψηφοφορία.

Ανασκοπώντας την θητεία μας, επιθυμούμε πρωτ’ απ’ όλα να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη της προσπάθειάς μας να συμβάλουμε στην ανύψωση του δικανικού βήματος, που αποτελεί τον καταστατικό σκοπό της ΄Ενωσης.

Στην διάρκεια της θητείας μας προβάλαμε τις θέσεις των Ελλήνων ποινικολόγων και, χάρις στην αποφασιτική συνδρομή σας, αναδείξαμε χρόνια και νέα προβλήματα στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, ασκώντας δημιουργική κριτική και συμμετέχοντας στην αναζήτηση πρακτικών λύσεων που δεν υποσκάπτουν τον θεσμικό ρόλο του συνηγόρου.

Στις επιστημονικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες ανά την Ελλάδα, με κορυφαία εξ αυτών το 5ο Συνέδριο στις 16&17 Οκτωβρίου 2009 στον Πειραιά με θέμα τις ειδικές (παρα)δικονομικές ρυθμίσεις, εντοπίσαμε και συζητήσαμε κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης ποινικής πρακτικής.

Στο Συνέδριο εξ άλλου για το ευρωπαϊκό οικονομικό ποινικό δίκαιο στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2009 στον Πειραιά είχαμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε τις νέες τάσεις στον ενιαίο ευρωπαϊκό δικαιϊκό χώρο που μεταβάλλουν την παραδοσιακή φυσιογνωμία του εθνικού ποινικού δικαίου, ιδίως στο πεδίο των υπό ευρείαν έννοια οικονομικών εγκλημάτων.

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβλήθηκε για την ενίσχυση της παρουσίας της ΄Ενωσης εκτός της πρωτεύουσας με την διοργάνωση επιτυχημένων διημερίδων στο Ναύπλιο, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα, ενώ μέλη του ΔΣ και της Ένωσης συμμετείχαν ως ομιλητές σε διαλέξεις, συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα ενισχύοντας τους δεσμούς με τους ποινικολόγους και τους τοπικούς δικηγορικούς συλόγους.

Σημαντικές εξ άλλου υπήρξαν, πιστεύουμε, οι παρεμβάσεις μας στην συζήτηση κρίσιμων νομοσχεδίων, ενώ ο επανειλημμένος διορισμός μελών της Ένωσης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και άλλα θεσμικά όργανα πιστοποιεί το κύρος του Σωματείου μας και την αναγνώριση της προσφοράς των μελών του.

Στην διάρκεια της θητείας μας προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε τους νέους ποινικολόγους που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ΄Ενωσης. Η ενεργός συμμετοχή τους σε όλες τις πρωτοβουλίες μας και, ιδίως, η εντυπωσιακή απήχηση των Συνεδρίων μας και των άλλων εκδηλώσεων στις νεότερες γενιές των ποινικολόγων, μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι, παρά τις αντιξοότητες, η μακρά παράδοση της ενάρετης ποινικολογίας στην χώρα μας θα συνεχιστεί εις πείσμα όσων την υπονομεύουν.

Η τελετή της απονομής των Βραβείων Δημητρίου Μπαμπάκου και Κωνσταντίνου Τσιριμώκου την 18η Ιουνίου 2010 στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αισιοδοξούμε ότι θα επιβεβαιώσει πανηγυρικά την συνέχεια της λαμπρής παράδοσης των ελλήνων ποινικολόγων και τον πολύτιμο ρόλο των νέων συναδέλφων μας στην διατήρηση του υψηλού ήθους και των ευγενών παραδόσεων του κλάδου μας.

Ως διοικητικό συμβούλιο σάς ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και μας δώσατε την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε τους συναδελφικούς και προσωπικούς δεσμούς μας και, πάνω απ’ όλα, να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές και φιλελεύθερες κατακτήσεις και την δικαιότητα της ποινικής διαδικασίας.

Σας καλούμε να αναδείξετε με την ψήφο σας το νέο διοικητικό συμβούλιο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ

Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος
Τάκης Καζής, Αντιπρόεδρος
Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας
Αριστομένης Τζαννετής, Ταμίας
Παναγιώτης Μιχαλόλιας, Ειδικός Γραμματέας
Παναγιώτης Βασιλακόπουλος,
Βασίλειος Δημακόπουλος,
Ιωάννης Θωμάς,
Πολυχρόνης Τσιρίδης,
Μέλη