ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αγαπητοί φίλοι

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων που εξελέγη την 2.7.2013, ολοκληρώνει την τριετή θητεία του.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, ορίζεται ως ημερομηνία σύγκλησης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης με θέμα τον απολογισμό του απερχομένου και την εκλογή νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου για την περίοδο 2016-2019, η 22α Ιουνίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.30΄μμ στην αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την ημερομηνία αυτήν, όπως έχει συμβεί σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 29η Ιουνίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.30΄ μμ στην αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο έχουν όλα τα ταμειακώς εν τάξει μέλη της Ένωσης. Η υποβολή υποψηφιότητας μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική επιστολή, φαξ, τηλεφώνημα) στην Γραμματεία της Ένωσης.

Η ψήφος δι’ αντιπροσώπου, που έχει εξουσιοδοτηθεί εγγράφως, επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι το αντιπροσωπευόμενο μέλος και ο αντιπρόσωπός του είναι ταμειακώς ενήμεροι. Κανείς όμως δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει πλέον των δύο μελών. Προς διευκόλυνση των μελών που επιθυμούν να ψηφίσουν δι’ αντιπροσώπου, εσωκλείεται έντυπο υπόδειγμα εξουσιοδοτήσεως, το οποίο, αφού συμπληρωθεί, πρέπει να παραδοθεί στον αντιπρόσωπο ή να αποσταλεί (ταχυδρομικώς ή με φαξ) στην Γραμματεία της Ένωσης.

Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας στην συνέλευση και την ψηφοφορία.

Στην διάρκεια της θητείας μας προσπαθήσαμε να συμβάλουμε στην προαγωγή του διαλόγου επί κρίσιμων θεμάτων της ποινικής θεωρίας και πράξης και στην ανύψωση του δικανικού βήματος, που αποτελεί τον καταστατικό σκοπό της Ένωσης. Στην προσπάθεια αυτή είχαμε την πολύτιμη συνδρομή σας, για την οποία σας ευχαριστούμε.

Στις εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες μας ανά την Ελλάδα – με κορυφαία εξ αυτών το 7ο Συνέδριό μας στην Πάτρα την 15 & 16 Απριλίου 2016 με θέμα το δικαίωμα υπερασπίσεως – προωθήσαμε την κριτική συζήτηση για θεμελιώδη και επίκαιρα ζητήματα εσωτερικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με σκοπό την ενίσχυση των εγγυήσεων υπέρ των πολιτών που εμπλέκονται σε ποινικές διαδικασίες.

Η ενίσχυση της παρουσίας της Ένωσης εκτός της πρωτεύουσας επιδιώχθηκε, μεταξύ άλλων, με την διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ναύπλιο, ενώ μέλη του ΔΣ και της Ένωσης συμμετείχαν ως ομιλητές σε διαλέξεις, συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα ενισχύοντας τους δεσμούς με τους ποινικολόγους και τους τοπικούς δικηγορικούς συλλόγους.

Οι παρεμβάσεις μας στην δημόσια συζήτηση πολλών νομοσχεδίων, απέβλεπαν στην κατά το δυνατόν βελτίωσή τους αλλά και γενικότερα στην δημόσια διατύπωση των θέσεων των ποινικολόγων. Η συμμετοχή εξ άλλου ικανού αριθμού μελών της Ένωσης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και άλλα θεσμικά όργανα είναι ενδεικτική του κύρους και της αναγνώρισης του Σωματείου μας και των μελών του.

Οι νέοι ποινικολόγοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις πρωτοβουλίες της Ένωσης. Η ενεργός και δημιουργική συμμετοχή τους εγγυάται την συνέχιση της παράδοσης της θαρραλέας και ενάρετης άσκησης του λειτουργήματός μας και την επιβεβαίωση του ρόλου μας ως προστατών της ελευθερίας των πολιτών.

Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και συμμετείχατε με ενθουσιασμό και ιδέες στην προσπάθεια υπερασπίσεως και προαγωγής του δίκαιου χαρακτήρα της ποινικής διαδικασίας.

Σας καλούμε να αναδείξετε με την ψήφο σας το νέο διοικητικό συμβούλιο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ

Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος
Ιωάννης Ηρειώτης, Αντιπρόεδρος
Αριστομένης Τζαννετής, Γενικός Γραμματέας
Σωτηρία Ζωγράφου, Ταμίας
Βασίλειος Χειρδάρης, Ειδικός Γραμματέας
Στέφανος Παύλου,
Όλγα Τσόλκα,
Οββαδίας Ναμίας,
Αναστάσιος Τριανταφύλλου,
Μέλη