Επαγγελματικό Νομικό Σεμινάριο

Επαγγελματικό Νομικό Σεμινάριο

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – Ζητήματα Ουσιαστικού και Δικονομικού Δικαίου υπό το πρίσμα των νέων νομοθετικών εξελίξεων (μέχρι και τον N 4506/2017)– Ειδική προσφορά για τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

 

Την Πέμπτη 08, Παρασκευή 09 & Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 (17:00 – 21:00) διεξάγεται στην Νομική Βιβλιοθήκη (Μαυρομιχάλη 23) επαγγελματικό νομικό σεμινάριο με τίτλο: «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – Ζητήματα Ουσιαστικού και Δικονομικού Δικαίου υπό το πρίσμα των νέων νομοθετικών εξελίξεων (μέχρι και τον N 4506/2017)» με εισηγήτρια την κα. Π. Παπανδρέου, Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τ. Επίκ. Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς & Οικονομικού Εγκλήματος, συνολική διάρκειας 12 ωρών.

Ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν: Τις βασικές έννοιες και τα στάδια του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τα χαρακτηριστικά συναλλαγών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ή/και αναφοράς, έχοντας ως βάση τις ενδεικτικές τυπολογίες ύποπτων ή ασυνήθων συναλλαγών που κατά καιρούς δημοσιεύονται από εποπτικούς φορείς και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και τη δομή και λειτουργία του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, υπό το πρίσμα και των νέων νομοθετικών εξελίξεων. Επιπλέον, θα εξοικειωθούν με όλα τα ουσιαστικά και δικονομικά ζητήματα που τίθενται στην πράξη επί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, επιλύοντας, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, υποθέσεις εργασίας που απασχόλησαν τη δικαστηριακή πρακτική.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δικαστές και εισαγγελείς, δικηγόρους και νομικούς συμβούλους, υπαλλήλους επενδυτικών τραπεζών, χρηματιστηριακών εταιριών και assetmanagement, ορκωτούς λογιστές και υπαλλήλους των ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση μέσω της εμβάθυνσης στην θεματική αυτή, αλλά και σε φοιτητές και λοιπούς Οργανισμούς του Δημοσίου που επιθυμούν να εμβαθύνουν στον παρόν γνωστικό αντικείμενο.

Για τους ενδιαφερόμενους – μέλη της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή παρέχεται ειδική έκπτωση 10% ενώ για τις ημέρες του σεμιναρίου θα ισχύουν εκπτώσεις σε σχετικές εκδόσεις μέχρι 15%.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε στο 210 3678920,5 είτε ηλεκτρονικά στο nbekpaideftiki@nb.org