«Πρόσφατη ποινική νομολογία»

«Πρόσφατη ποινική νομολογία»

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2010

Αγαπητοί φίλοι
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην δημόσια συζήτηση, την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2010 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (οδός Ακαδημίας 60), με θέμα:

«Πρόσφατη ποινική νομολογία»

Εισηγητές θα είναι οι:

Βασίλειος Τέτοκας, LL.M., Δικηγόρος Αθηνών*

Σταύρος Χούρσογλου, D.E.A., Δικηγόρος Αθηνών**

Την συζήτηση θα διευθύνει ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Χριστόφορος Αργυρόπουλος. Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν την πρόσφατη ενδιαφέρουσα ποινική νομολογία του Αρείου Πάγου και των δικαστηρίων της ουσίας και θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία καλείστε να συμμετάσχετε εισφέροντας την γνώση και την εμπειρία σας από την άσκηση της ποινικής δικηγορίας.

Σας περιμένουμε όλους την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2010 και ώρα 19.30 στον ΔΣΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χριστόφορος Αργυρόπουλος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ηλίας Αναγνωστόπουλος

* Ο κ. Βασίλειος Τέτοκας είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακός απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου (LL.M.) και υποψήφιος διδάκτωρ του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής της Βόννης («Η υλική αντιστοιχία στην απάτη»). Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε νομικά περιοδικά (μεταξύ άλλων: «Οι καρτελικές συμπράξεις ενόψει δημοπρασιών ως απάτη», ΝοΒ 2001, 1789 επ., «Η θέση της χρηματικής ποινής στο ποινικό σύστημα, Σκέψεις με αφορμή το άρθρο 31 του Ν. 3346/2005, ΠΧρ, 2005, 1092 επ.») και κείμενα σε άλλα έντυπα. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υπηρεσιών και του Κληροδοτήματος Παπαδάκη και είναι Αναπληρωτής Διδάσκων στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

** Ο κ. Σταύρος Χούρσογλου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακός απόφοιτος του Πανεπιστημίου Aix-Marseille III της Γαλλίας (D.E.A.) και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Panteon – Sorbonne της Γαλλίας (αντικείμενο: Ποινική Δικονομία). Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ποινικά περιοδικά (μεταξύ άλλων: «Ο ποινικός συμβιβασμός στη γαλλική έννομη τάξη», ΠΧρ 2000, 299) καθώς και σχόλια σε δικαστικές αποφάσεις στο «Νομικό Βήμα», όπου επιμελείται την επισκόπηση νομολογίας από το έτος 2006 και εξής. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, της Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού «Νομικό Βήμα» και εισηγητής σεμιναρίων Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Δ.Σ.Α.