Νέο Διοικητικό Συμβούλιο 2004

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο 2004

Αγαπητοί φίλοι
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων που αναδείχθηκε στις εκλογές της 28ης Ιουνίου 2004 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος : Χριστόφορος Αργυρόπουλος
Αντιπρόεδρος : Πολυχρόνης Τσιρίδης
Γενικός Γραμματέας : Ηλίας Αναγνωστόπουλος
Ειδικός Γραμματέας : Αριστομένης Τζανετής
Ταμίας : Ζήσης Κωνσταντίνου
Μέλη : Παναγιώτης Βασιλακόπουλος Βασίλειος Δημακόπουλος Παναγιώτης Καζής Οββαδίας Ναμίας

Ως νέο διοικητικό συμβούλιο προγραμματίζουμε την δράση της Ένωσης για το επερχόμενο δικαστικό έτος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εξυπηρετούν τους καταστατικούς σκοπούς του Σωματίου μας, δηλαδή την «…εξύψωση του δικανικού λόγου και την θεραπεία των αναγκών του δικανικού βήματος».

Στην προσπάθειά μας αυτή χρειαζόμαστε την υποστήριξη, τις ιδέες και τις προτάσεις σας, ώστε η Ένωση να ανταποκριθεί με αποτελεσματικό τρόπο στις καθημερινές ανάγκες της ποινικής δικηγορίας και να συμβάλει στην προάσπιση του δικαιοκρατικού και φιλελεύθερου χαρακτήρα της ποινικής διαδικασίας και στην ενίσχυση των εγγυήσεων υπέρ των κατηγορουμένων πολιτών.

Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είμαστε στην διάθεσή σας για να συζητήσουμε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και να διαμορφώσουμε από κοινού ευέλικτους και αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπισή τους. Σας καλούμε γι’ αυτό να αξιοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση ( hcba@otenet.gr) και την ηλεκτρονική σελίδα της Ένωσης (www.hcba.gr), εμπλουτίζοντας τον προβληματισμό μας σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και υποβάλλοντας προτάσεις σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο.

Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων οφείλει στη νέα τριετία να επιβεβαιώσει τον θεσμικό ρόλο της, με καίριες παρεμβάσεις προς τον νομοθέτη και τους παράγοντες απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, με την επεξεργασία και την αξιολόγηση της ποινικής νομολογίας και με την υποβολή προτάσεων με σκοπό την βελτίωση των όρων άσκησης της ποινικής δικηγορίας και την ενίσχυση της θέσης του συνηγόρου. Για τον σκοπόν αυτόν σχεδιάζουμε σειρά εκδηλώσεων, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε σε εύθετο χρόνο.

Στη νέα θητεία μας ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της Ένωσης με νέα μέλη από τις τάξεις των ποινικολόγων από όλες τις δικαστικές περιφέρειες, ώστε να ενισχυθεί ο πανελλήνιος και αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας της Ένωσης.

Πολύτιμη θεωρούμε επίσης την ενεργό συμμετοχή των νέων ποινικολόγων στις δραστηριότητες της Ένωσης, αποβλέποντας στον ενθουσιασμό, τον ζήλο και – κυρίως – στις νέες ιδέες τους.

Ευχαρίστως σας ανακοινώνουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα τόμος 253 σελίδων που περιέχει όλες τις εισηγήσεις (σε εμπλουτισμένη μορφή) και τις παρεμβάσεις στο 3ο Συνέδριο της Ένωσης που έγινε στα Χανιά στις 3&4 Οκτωβρίου 2004 με θέμα τα πενήντα χρόνια εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επίκαιρο βιβλίο υψηλής ποιότητας που αξίζει να προμηθευτείτε και να διαδώσετε.

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι η Γραμματεία της Ένωσης θα λειτουργεί από 31 Αυγούστου κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:30΄ έως 20:00΄ με υπεύθυνη την δ. Βασιλική Βούλγαρη. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χριστόφορος Αργυρόπουλος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ηλίας Αναγνωστόπουλος