Το νέο βιβλίο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων

Το νέο βιβλίο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων

 

«Η Ποινική Δικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τάσεις και Προκλήσεις» Νομική Βιβλιοθήκη, 2020, σελ. 393 + Χ

Στο βιβλίο περιέχονται, σε εμπλουτισμένη μορφή, είκοσι πρωτότυπες εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν στο 8ο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων με θέμα: «Η ποινική δικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τάσεις και Προκλήσεις».

Τα κείμενα του τόμου καλύπτουν ευρύ φάσμα προβλημάτων αιχμής που περιλαμβάνει τα θεμελιώδη δικαιώματα στις ενωσιακές ποινικές διαδικασίες υπό το φως της νομολογίας του Δικαστηρίου της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Συλλήψεως, την αρχή ne bis in idem ως δικαιώματος του ευρωπαίου πολίτη και τις σύγχρονες μορφές δικαστικής συνεργασίας σε ποινικές υποθέσεις.

Οι συγγραφείς πραγματεύονται με πληρότητα και πρωτοτυπία το αντικείμενό τους συμβάλλοντας αποφασιστικά στον διάλογο  για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης ελεύθερων πολιτών.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.nb.org/greek/catalog/product/view/id/20445/s/h-poiniki-dikonomia-tis-europaikis-enosis/category/141/?fbclid=IwAR2HadjTApDTAtYQ8fI1xEkdYeHKWeavr2QwWKJI9qBvvZ2mXL-rm4fHn_Y#product_tabs_attribute_nb_product_tabs_content_1