Εγκλήματα στις Τραπεζικές και τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές

Εγκλήματα στις Τραπεζικές και τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές

Αγαπητοί φίλοι
Η ΄Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διοργανώνουν διημερίδα με θέμα τα εγκλήματα στις τραπεζικές και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές την Παρασκευή 18 (απόγευμα) και Σάββατο 19 (πρωί) Απριλίου 2003. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας, Σοφοκλέους και Αιόλου 82-84.

Στον φάκελο θα βρείτε το πρόγραμμα της διημερίδας, στην οποία προσκαλείσθε να συμμετάσχετε.

Οι τραπεζικές και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές ανήκουν πλέον στην καθημερινότητα του μέσου πολίτη. Οι αξιόποινες πράξεις που τελούνται με αφορμή τις συναλλαγές στους τομείς αυτούς είναι ποικίλες, σε ορισμένες δε περιπτώσεις έχουν σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Οι διωκτικές και δικαστικές αρχές αντιμετωπίζουν σοβαρά νομικά, αποδεικτικά και πρακτικά προβλήματα, τα οποία δυσχεραίνουν την δίκαιη αλλά και αποτελεσματική επεξεργασία των σχετικών υποθέσεων.

Σκοπός της διημερίδας είναι η σύνθεση των απόψεων μεταξύ των ενδιαφερομένων από διαφορετικούς κλάδους και η συμβολή στην καλύτερη εφαρμογή του ποινικού δικαίου στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 18 Απριλίου 2003, ώρα 17.45΄, στο Αμφιθέατρο του Νέου Κτιρίου Διοικήσεως της Εθνικής Τράπεζας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χριστόφορος Αργυρόπουλος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ηλίας Αναγνωστόπουλος