Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Εκλογές

24-06-2019

Αγαπητοί φίλοι,

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2019

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων που εξελέγη την 29.06.2016, ολοκληρώνει την τριετή θητεία του.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, ορίζεται ως ημερομηνία σύγκλησης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης με θέμα τον απολογισμό του απερχομένου και την εκλογή νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου για την περίοδο 2019-2022, η 4η Ιουλίου 2019, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 5.30΄μμ στην αίθουσα "Μιχάλης Ζαφειρόπουλος" του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την ημερομηνία αυτήν, όπως έχει συμβεί σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 11η  Ιουλίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 5.30΄ μμ στην αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο έχουν όλα τα ταμειακώς εν τάξει μέλη της Ένωσης. Η υποβολή υποψηφιότητας μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική επιστολή, φαξ, τηλεφώνημα) στην Γραμματεία της Ένωσης.

Η ψήφος δι’ αντιπροσώπου, που έχει εξουσιοδοτηθεί εγγράφως, επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι το αντιπροσωπευόμενο μέλος και ο αντιπρόσωπός του είναι ταμειακώς ενήμεροι. Κανείς όμως δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει πλέον των δύο μελών. Προς διευκόλυνση των  μελών που επιθυμούν να ψηφίσουν δι’ αντιπροσώπου, εσωκλείεται έντυπο υπόδειγμα εξουσιοδοτήσεως, το οποίο, αφού συμπληρωθεί, πρέπει να παραδοθεί στον αντιπρόσωπο ή να αποσταλεί (ταχυδρομικώς ή με φαξ) στην Γραμματεία της Ένωσης.

Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας στην συνέλευση και την ψηφοφορία.

Στην διάρκεια της θητείας μας προσπαθήσαμε να συμβάλουμε στην προαγωγή του διαλόγου επί κρίσιμων θεμάτων της ποινικής θεωρίας και πράξης και στην ανύψωση του δικανικού βήματος, που αποτελεί τον καταστατικό σκοπό της Ένωσης. Στην προσπάθεια αυτή είχαμε την πολύτιμη συνδρομή σας, για την οποία σας ευχαριστούμε.

Στις εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες μας  - με κορυφαία εξ αυτών το 8ο Συνέδριό μας στην Αθήνα  την 15 & 16 Μαρτίου 2019 με θέμα: “Η ποινική δικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τάσεις και προκλήσεις”  (και προσυνεδριακή ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα το Ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως που συνδιοργανώθηκε από την ΕΕΠ και τον  Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης την 1.2.2019) – η συμμετοχή υπήρξε εντυπωσιακή σε όγκο και ποιότητα.

Ειδική μνεία αξίζει η λαμπρή εκδήλωση επίδοσης βαρύτιμου τιμητικού τόμου στον Χριστόφορο Αργυρόπουλο, που έγινε την 5η Οκτωβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σημαντική νέα πρωτοβουλία της ΕΕΠ αποτέλεσε η έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού Nova Criminalia. Το περιοδικό μας, που περιέχει ευσύνοπτα κείμενα σε θέματα αιχμής (νέα νομοθετήματα, σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ζητήματα της πράξης, επίκαιρα σχόλια κ.α.), γνωρίζει θερμή υποδοχή από τους ομοτέχνους μας.

Οι παρεμβάσεις μας στην δημόσια συζήτηση πολλών νομοσχεδίων συνέβαλαν στην βελτίωσή τους και μας επέτρεψαν να διατυπώσουμε δημοσίως τις θέσεις μας σε καίρια ζητήματα.

Ιδιαιτέρως σημαντική υπήρξε η συμμετοχή των μελών μας στις Επιτροπές που εκπόνησαν τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα νέα νομοθετήματα επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης αξιοποιώντας την μακρά επιστημονική και νομολογιακή μας παράδοση.

Οι νέοι ποινικολόγοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις πρωτοβουλίες της Ένωσης και τίμησαν με  αξιόλογες συμβολές τους τα Nova Criminalia. Η ενεργός και δημιουργική συμμετοχή τους εγγυάται την συνέχιση της παράδοσης της θαρραλέας και ενάρετης άσκησης του λειτουργήματός μας και την επιβεβαίωση του ρόλου μας ως μαχητών της ελευθερίας των πολιτών.

Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και συμμετείχατε με ζήλο  στην κοινή προσπάθεια υπερασπίσεως και προαγωγής του δίκαιου χαρακτήρα της ποινικής διαδικασίας.

Και σας καλούμε να αναδείξετε με την ψήφο σας το νέο διοικητικό συμβούλιο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ

Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος

Ιωάννης Ηρειώτης, Αντιπρόεδρος

Αριστομένης Τζαννετής, Γενικός Γραμματέας

Σωτηρία Ζωγράφου, Ταμίας

Οββαδίας Ναμίας, Ειδικός Γραμματέας

Όλγα Τσόλκα,

Αναστάσιος Τριανταφύλλου,

Ιωάννα Αναστασοπούλου,

Παναγιώτης Κουρελέας

Μέλη

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
Ενημέρωση: 26-01-2023 15:45 - Μέγεθος: 253.69 KB
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
Ενημέρωση: 26-01-2023 15:45 - Μέγεθος: 1.25 MB

Πληροφορίες

Γραμματεία: Εμμανουήλ Μπενάκη 24
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη και Πέμπτη 14:30 – 17:00
Υπεύθυνη γραμματείας: Γεωργία Λαβαζού
Αρ. Λογαριασμού της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων:
Alpha Bank : GR1201401030103002320004750
Κατάστημα Βενιζέλου – Ελευθερίου Βενιζέλου 14


Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 24
T.K.: 106 78 Αθήνα, Ελλάδα
Email: hcba@hcba.gr
Κινητό: 6944506619
Τηλέφωνο: 210 3820125
Fax: 210 3820112


Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων απευθύνετε την αλληλογραφία σας στην παρακάτω διεύθυνση:
Εμμανουήλ Μπενάκη 24, 106 78 Αθήνα ή στο τηλέφωνο 210 3820125