Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Δεξίωση

29-06-2012

Αγαπητοί φίλοι

Σας καλούμε να συζητήσουμε ελεύθερα τα θέματα που μας απασχολούν, σε δεξίωση (με ποτά και ελαφρύ μπουφέ) που θα γίνει την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012και ώρα 19.30 στην Αίθουσα «Ευρώπη», την οποία ευγενώς μας παραχώρησε ο εκδοτικός οίκος «Νομική Βιβλιοθήκη», οδός Μαυρομιχάλη 23.

Το δικαστικό έτος που συμπληρώνεται υπήρξε πλούσιο σε γεγονότα.

Ο νομοθέτης μας προχώρησε, υπό το βάρος πιεστικών προβλημάτων, στην βιαστική εισαγωγή πολυάριθμων νομοθετημάτων με σκοπό την «επιτάχυνση» και τον «εξορθολογισμό» της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης.

Με λίγες εξαιρέσεις, οι αλλαγές που έγιναν υπήρξαν βιαστικές και ελάχιστα ορθολογικές, με αποτέλεσμα να μη συμβάλλουν στην επίτευξη των διακηρυγμένων στόχων τους. Επιπλέον, οι μεταβολές αυτές, σε συνδυασμό με τα χρόνια και διαρκώς οξυνόμενα προβλήματα (οργανωτικής, κυρίως, φύσεως) στην δικαστηριακή πρακτική, καθιστούν για τους ποινικολόγους ολοένα δυσχερέστερη την ευπρεπή και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους.

Είναι φανερό ότι, αντί για τις αλλεπάλληλες «χάρτινες» μεταρρυθμίσεις χωρίς αντίκρυσμα, απαιτούνται γενναίες τομές με το αναγκαίο κόστος, προκειμένου να βελτιωθεί πραγματικά η ποιότητα της απονεμόμενης ποινικής δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών που είναι οι αποδέκτες της.

Στην διάρκεια του δικαστικού έτους η ‘Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων ανέλαβε, με την συνεχή και πολύτιμη υποστήριξη των μελών της, σειρά πρωτοβουλιών και υπέβαλε προτάσεις σε θέματα αιχμής, όπως τα φορολογικά αδικήματα και τα χρέη προς το Δημόσιο, το νομοσχέδιο για την «δίκαιη» δίκη, το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, ενώ στο Συνέδριο που συνδιοργάνωσε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εις μνήμην του Ιωάννη Μανωλεδάκη, συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα του περιουσιακού ποινικού δικαίου. Παράλληλα, με παραστάσεις μας προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης και τα αρμόδια υπουργεία προωθήσαμε τις θέσεις της κοινότητας των ποινικολόγων. Μολονότι αρκετές από τις προτάσεις μας δεν βρήκαν ευήκοα ώτα, θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθειά μας για την προαγωγή φιλελεύθερων και φιλικών προς τους πολίτες απόψεων και την υπεράσπιση των θεσμών της δίκαιης δίκης.

Στον σχεδιασμό των πρωτοβουλιών μας για το νέο –και κρίσιμο- δικαστικό έτος χρειαζόμαστε τις ιδέες και τις προτάσεις όλων σας, ώστε η παρουσία και οι παρεμβάσεις μας να εκφράζουν την κοινή βούληση και να είναι αποτελεσματικές.

Σας περιμένουμε με χαρά για ανταλλάξουμε απόψεις και να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χριστόφορος Αργυρόπουλος Ηλίας Αναγνωστόπουλος

Πληροφορίες

Γραμματεία: Εμμανουήλ Μπενάκη 24
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη και Πέμπτη 14:30 – 17:00
Υπεύθυνη γραμματείας: Γεωργία Λαβαζού
Αρ. Λογαριασμού της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων:
Alpha Bank : GR1201401030103002320004750
Κατάστημα Βενιζέλου – Ελευθερίου Βενιζέλου 14


Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 24
T.K.: 106 78 Αθήνα, Ελλάδα
Email: hcba@hcba.gr
Κινητό: 6944506619
Τηλέφωνο: 210 3820125
Fax: 210 3820112


Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων απευθύνετε την αλληλογραφία σας στην παρακάτω διεύθυνση:
Εμμανουήλ Μπενάκη 24, 106 78 Αθήνα ή στο τηλέφωνο 210 3820125